Susanne Høeg     Psykologrådgivningen     Suomisvej 2, st. th.     1927 Frederiksberg C     CVR nr.: 30 45 28 52     Tlf.:  3013 7676     E-mail: susanne.hoeeg@gmail.com

Cand. Psych.     Autoriseret     Specialist og Supervisor i Børnepsykologi og Psykoterapi     * Medlem af Dansk Psykolog Forening

Psykologrådgivningen     Susanne Høeg

Adoptionsrådgivning, information og behandling

 

Jeg har igennem mange år givet adoptivforældre rådgivning, støtte og behandling samt holdt foredrag for adoptivforældre og fagpersoner som er i kontakt med familierne/børnene. Jeg har skrevet flere artikler omhandlende det at være en adoptivfamilie og at være adopteret.

Adoptivforældre og adopterede, kan ligesom andre familier få problemer. Nogle af problemerne kan have baggrund i adoptionen  og som kræver særlig viden.

Jeg var i 2002 med til at etablere landets første kommunale adoptionsrådgivning i Hillerød.

I 2005 etablerede vi ”Nordjysk Adoptionsforum” som er et frivilligt tværfagligt adoptionsnetværk for adoptivfamilier, unge og voksne adopterede og fagpersoner med tilknytning til adopterede i Danmark. Adoptionsnetværket er trods den geografiske placering et tilbud til alle adoptivfamilier og forskellige fagpersoner i Danmark.

I 2007 blev jeg tilknyttet Familiestyrelsens 4-årige Post Adoptive Service projekt, som giver mulighed for gratis rådgivning til adoptivfamilier de første 3 år efter barnets hjemkomst.